Descoperă Qriser, cel mai puternic instrument pentru a-ți întări echipa.

Printr-un simplu click, Qriser aduce oricărui profesionist cel mai bun program de învățare pentru profilul său. 

Azi, mai mult decât oricând, puterea unei companii este dată de oamenii săi. Qriser este cadrul perfect ce susține dezvoltarea prin învățare continuă pentru fiecare membru al echipei tale, oricare ar fi rolul sau specializarea sa.

Pentru comunitatea de HR, Qriser este sursă de informații despre programele de training existente în fiecare oraș, este platforma pentru identificare, negociere și achiziționare a programelor dorite pentru angajați, dar și instrumentul eficient de planificare și monitorizare  a bugetelor de L&D.

5 principii

Qriser este un aliat de încredere în planurile de L&D ale organizaţiei pe care o susţineţi şi are la baza 5 principii simple şi extrem de actuale, pornind de la avantajele digitalizării:

1. Personalizare

  • Fiecare om este unic. La fel şi nevoile sale de învăţare. Qriser oferă fiecăruia posibilitatea de a-şi alege programele de învăţare cele mai potrivite pentru acel moment al dezvoltării sale, prin utilizarea fondurilor virtuale Qriser – o metodă simplă și prietenoasa de a delega bugete L&D către angajați.

2. Simplificare

  • Ca expert în L&D, identificarea programului potrivit pentru nevoile fiecărui om din organizaţie este un exerciţiu motivant, dar și foarte complex. Qriser simplifică efortul de a identifica soluția optimă pentru fiecare nevoie prin centralizarea celor mai apreciate programe într-un singur loc, în platformă Qriser.
  • De asemenea, Qriser permite delegarea de bugete L&D direct către angajați prin alocarea de fonduri Qriser către fiecare.
  •  În plus, Qriser simplifică contractarea, facturarea și plata programelor de învățare: un singur contract anual și o singura factură și plată în fiecare lună.

3. Transparență

  • Qriser aduce în premieră pentru piața de L&D din România un sistem de Ratings & Reviews transparent, pe bază de criterii clare şi relevante şi la care contribuie doar profesioniştii ce au trecut prin acel program. Astfel, poți alege cu uşurinţă furnizorul și programul de învățare potrivit ție.

4. Învăţare empatică

Există multiple forme de învăţare, dar toate studiile majore arată că nimic nu poate înlocui rolul profesorului (trainer-ului, facilitatorului, coach-ului) în calitatea învăţării. Prin conectare empatică şi directă, facilitatorul este cel ce ghidează învăţarea, iar aceasta conectare empatică rămâne eminamente umană – nu poate fi înlocuită de tehnologie. Așadar Qriser se concentrează pe oferta de programe asistate de formator, pentru cea mai bună experiență de învățare.

5. Management achiziții L&D în timp real

Qriser permite analize de detaliu, dar şi de ansamblu pentru experienţele de învăţare ale organizaţiei tale, ca şi o gestionare în timp real a achizițiilor de programe L&D pentru angajații companiei.

Oamenii susţinuţi în dezvoltarea lor prin programe performante de L&D sunt, fără îndoială:

  • mai loiali companiei: studiile în domeniu confirmă o loialitate a angajaților de 3 ori mai mare în companiile ce investesc in programe de învățare pentru angajați față de cele ce nu investesc),
  • mai performanţi în activitatea lor: se estimeaza o profitabilitate cu 24% mai mare pentru companiile ce investesc in L&D față de cele ce nu prioritizeaza aceste investiții, şi
  • devin ambasadori entuziaşti ai companiei în interiorul şi în exteriorul său.

Dacă vorbim despre performanța și motivarea oamenilor, specialiştii HR ştiu cel mai bine cât de importantă este dezvoltarea prin învăţare continuă, prin programe performanţe de L&D.

Într-o lume în care schimbarea este mai rapidă decât oricând, în care tehnologia evoluează cu o viteză incredibilă, un lucru rămâne neschimbat: succesul oricărei companii depinde în primul rând de calitatea oamenilor ce contribuie la acea afacere.

Înscrie-te în programul Qriser pentru companii