Ștefan Petcu, Business Development Manager Tremend

Ștefan Petcu, Business Development Manager Tremend

Maximizing Sales through CRM Solutions

Ștefan Petcu este Business Development Manager în cadrul Tremend din 2019. El a contribuit la dezvoltarea parteneriatului strategic cu Salesforce, pentru creșterea portofoliului de clienți prin transformare digitală în customer experience și dezvoltarea de noi parteneriate în Romania și EMEA. Ca Business Development Manager, a fost responsabil atât de strategia de atragere și dezvoltare de clienți noi pentru segmentul CX, cât și poziționarea pe piața a platformei Salesforce, ca partener Tremend fiind consultant business și tehnic, integrator și implementator al platformei Salesforce.

Experiența lui anterioară este cea de Customer Experience Senior Consultant în Oracle și zonele lui de expertiză sunt CRM/Customer Experience și consultanță business pentru transformarea digitală în customer experience.

 

Ștefan va facilita împreună cu Dania Selaru sesiunea: Maximizing Sales through CRM Solutions.

 

Cum putem transforma organizația de vânzări printr-o aplicație CRM, pentru a crește substanțial vânzările? Cum pot sistemele CRM să ne ajute să personalizăm procesele de vânzări și să dezvoltăm agenții de vânzări, ca utilizatori non-tehnici? Cum putem salva timpul agenților de vânzări prin CRM, astfel încât sa se concentreze pe ceea ce contează în activitatea lor? Cum putem avea real-time o singură vedere “customer 360 degree” pentru a maximiza oportunitățile cu clienții noștri?

 

Aplicațiile de tip Customer Relationship Management (CRM) nu mai sunt destinate doar companiilor enterprise cu baze de date uriașe de clienți, ci pot aduce beneficii de neprețuit și companiilor mici și mijlocii. Aplicația Salesforce a fost dezvoltată pentru a fluidiza procesele de vânzări, fiind un puternic instrument în arsenalul oricărei companii care dorește extinderea pe noi piețe și creșterea competitivității, pentru a rămâne relevantă pe piața în care operează. Pe lângă structurarea proceselor de vânzări dar și educarea rapidă a noilor agenți de vânzări din companie, aplicația CRM Salesforce s-a dovedit a fi un instrument care îmbunătățește relația dintre brand și clienții săi, oferă o perspectivă “real-time” asupra pulsului companiei și accelerează creșterea vânzărilor prin direcționarea echipei de vânzări către activitățile care aduc plus valoare lor și companiei, în vederea execuției viziunii strategice a acesteia.

 

 

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu