Politica Qriser de protecție a datelor personale

  1. Informatii generale

AMMA QUALITY LEARNING S.R.L., cu sediul în București, Strada Ghiocei nr. 1, Sector 2, J 40/12639/2018, CUI 39830557 (denumită în continuare „AMMA”) este o companie care pune la dispoziția furnizorilor de training din România și/sau străinătate Platforma Qriser unde sunt comercializate cursuri de formare profesională și de dezvoltare personală. Furnizorii de training își comercializează cursurile pe Platforma Qriser aparaținând AMMA și au desemnat AMMA drept comisionarul lor care încheie contracte, emite facturi și primește plăți în numele AMMA dar pe seama furnizorilor de training.

  1. Angajamentul AMMA cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Prelucrarea datelor cu caracter personal are în vedere în primul rând funcționarea în termeni optimi a Platformei Qriser. Prelucrarea datelor personale și toate acțiunile noastre se fac potrivit Valorilor și Principiilor Platformei Qriser, cu respectarea vieții private și de familie, a comunicațiilor, a protecției datelor cu caracter personal, a libertății de gândire, de conștiință și de religie, a libertății de exprimare și de informare, a libertății de a desfășura o activitate comercială, dreptul la o cale de atac eficientă și la un proces echitabil, precum și diversitatea culturală, religioasă și lingvistică.

Prevederile legale pe bază cărora se sprijină Politica Qriser de protecție a datelor personale sunt cele menționate în Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), precum și în Legea 190/2018 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului general privind protecția datelor. Această Politica îți prezintă principiile aplicabile pe Platforma Qriser în ceea ce privește colectarea și procesarea datelor tale cu caracter personal.

  1. Datele cu caracter personal și alte informații

Datele cu caracter personal și alte informații colectate și procesate pe Platforma Qriser sunt următoarele:

  • informații pe care tu ni le oferi în cadrul platformei Qriser, la momentul înregistrării sau la momentul când corespondezi cu noi prin telefon, email sau orice altă metodă de comunicare, când te înscrii la un training oferit pe Platforma Qriser sau când incluzi comentariile tale pe platorma (Ratings and Reviews).
  • informații împărtășite cu noi de către alte companii care au avut consimțământul tău prealabil în sensul împărtășirii acestor date cu noi, ca de exemplu: a) informații primite de la angajatorul tău în scopul înlesnirii folosirii de către tine a Platformei Qriser și a serviciilor prezentate pe Platforma; b) informații de la alte companii care se ocupă cu colectarea sau combinarea de informații despre tine obținute pe baza consimțământului pe care ți l-ai exprimat, cum ar fi informații despre serviciile de training folosite, etc
  • informații pe care le colectam automat atunci când tu folosești Platforma Qriser (cookies -un mic fișier stocat în browserul computerului tău care stochează informații privind felul în care navighezi pe Platforma Qriser. Cookies nu conțin nicio informație care te-ar putea identifica direct ca persoană, ele indică doar computerul tău sub formă unor cifre și litere alocate aleatoriu). Modulele cookie utilizate de noi sunt de următoarele tipuri:
  • module cookie colectate în cadrul unei sesiuni de navigare care te țin minte pe baza unui ID generat aleatoriu pe măsură ce utilizezi Platforma Qriser, în așa fel încât să nu ți se ceară să furnizezi aceleași informații pe care le-ai precizat deja pe site. De exemplu, pentru cumpărăturile efectuate pe Platforma Qriser, aceste cookies ajută la păstrarea cursurilor în coș până când ajungi să plătești. Aceste module cookie sunt șterse imediat ce părăsești Platforma sau îți închizi browserul.
  • module cookie persistente. Modulele cookie persistente permit Platformei Qriser să rețină ce preferințe ai atunci când revii. De exemplu, dacă optezi să utilizezi Platforma Qriser în română la prima ta vizită, atunci când revii, site-ul va apărea automat în română.
  • module cookie publicitare. Aceste module cookie pot fi utilizate pentru a afla despre interesele tale generale, pe baza căutărilor tale pe Platforma Qriser și a cursurilor cumpărate. De exemplu, datele respective ne permit să îți trimitem anunțuri publicitare pentru servicii potrivite pentru tine.
  • module cookie analitice. Aceste module cookie ne arată felul în care funcționează Platforma Qriser

Alte date cu caracter personal și alte informații. Pe parcursul utilizării Platformei Qriser, vei întâlni linkuri către alte site-uri care nu au legătură cu Platforma. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora sau pentru orice alt aspect legat de aceste site-uri ale unor terțe părți, incluzând colectarea de informații despre tine. Îți recomandăm să citești termenii și condițiile aplicabile pe acele site-uri, inclusiv politica lor de protejare a datelor personale

  1. Colectarea si procesarea datelor cu caracter personal pe Platforma Qriser

Scopul colectării și procesării datelor 

Vom folosi informațiile colectate, separat cât și combinate, a) pentru a-ți putea oferi serviciile noastre prin intermediul Platformei Qriser, b) pentru realizarea unor statistici referitoare la preferințele tale în scopul identificării posibilităților de îmbunătățire a serviciilor noastre, c) pentru a putea păstra legătură cu tine și a te informa în ceea ce privește ofertele noastre, d) pentru a răspunde la întrebările sau solicitările tale de informații, e) pentru a te ajuta să îți gestionezi preferințele privind Platforma Qriser, precum și f) pentru a-ți procesa plata pentru cursurile achiziționate de pe Platforma Qriser.

Nu vom împărtăși la rândul nostru aceste date personale încredințate de tine, decât atunci când avem consimțământul tău în acest scop, pentru prevenirea încălcării legii și/sau a drepturilor garantate de lege (ex. securitatea informației), când există o cerința legală în acest sens sau când transferul datelor personale se face în cadrul unei preluări de bunuri/întreprindere. Pe bază consimțământului tău putem transmite datele tale altor parteneri care îți pot trimite oferte, promoții sau reclame privind cursurile care credem că te-ar putea interesa.

Nu vindem datele tale cu caracter personal către alți comercianți. Este posibil să distribuim informații care nu te identifică personal altor companii, în scopul prezentării Platformei Qriser și a trendurilor vizibile pe Platforma.

De asemenea, vom distribui minimum necesar din datele tale cu caracter personal către alte companii care ne ajută să ne desfășurăm activitatea, cum ar fi companiile care găzduiesc site-ul nostru, care ne ajută să corespondăm cu tine sau să analizăm datele transmise de tine, precum și care ne ajută în efectuarea plăților. Nu colaborăm decât cu acele companii care au standardele cele mai înalte de securitate în ceea ce privește datele cu caracter personal.

  1. Prelucrarea și păstrarea

Vom păstra datele tale cu caracter personal pe Platforma Qriser numai atât cât este necesar, pentru a atinge scopul pentru care au fost colectate sau așa cum se prevede prin lege.

  1. Ștergerea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal vor fi prelucrate până cel târziu când soliciți ștergerea lor sau îți retragi consimțământul.  Dacă nu emiteți o astfel de solicitare, datele cu caracter personal vor fi șterse după următorul program: cel mult 5 ani de la ultima utilizare.

În emailul trimis către tine la crearea contului pe Platforma Qriser vei avea instrucțiuni specifice pentru dezabonare. De asemenea, ne poți contacta aici: contact@qriser.com, telefon 0761 104 030. Solicitările tale vor fi prelucrate în maxim 5 zile lucrătoare.

Vom da curs cererilor tale potrivit legii: de ex. în eventualitatea în care vrei sa ți se șteargă datele cu caracter personal din bază noastră de date, vom păstra e-mail-ul tău în evidențele noastre, pentru ca sistemele noastre să rețină că nu mai dorești să primești comunicări de marketing la adresa de e-mail respectivă.

Pentru informații detaliate privind informațiile colectate, citește mai mult:

Momentul colectării Datele colectate Scopul colectării Temeiul legalPerioadă de păstrare
La înregistrarea ta pe Platforma
a)  Pentru a-ți înscrie companiaE-mailul, numele, numărul de telefon, funcție, companiePentru a putea să-ți trimitem materiale privind serviciile oferite și pentru a putea iniția discuția cu compania ta în ceea ce privește colaborarea cu Platforma QriserConsimțământul tău.Până când soliciți ștergerea datelor cu caracter personal, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima utilizare
b)  Pentru a-ți crea cont ca angajat al unei companii care colaborează cu QriserE-mailul, numelePentru a putea selecta cursurile la care dorești să participi și pentru a-ți trimite materiale privind serviciile oferiteConsimțământul tău și interesul nostru legitim.Până când soliciți ștergerea datelor cu caracter personal, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima utilizare. Datele tale personale nu vor fi putea fi șterse pe parcursul derulării unei comenzi cu excepția cazului în care soliciți retragerea de la cursul la care te-ai înscris.
c)  Ca FurnizorE-mailul, numele, numărul de telefon, companie, alte date comercialePentru a putea să fii validat ca Furnizor, pentru crearea unui cont de Furnizor și pentru a putea posta cursurile tale pe Platforma QriserÎn baza contractului încheiat cu AMMA și a consimțământului tău.Până când soliciți ștergerea datelor cu caracter personal, dar nu mai devreme de 5 ani de la ultima utilizare, potrivit legilor aplicabile
La momentul transmiterii unor întrebări către echipa Qriser  E-mailul, numele, numărul de telefon, uneori alte date.Pentru a prelua întrebările tale și a răspunde solicitărilor tale potrivit Politicii Qriser sau a legislației aplicabile.Interesele noastre comerciale legitime și consimțământul tău.Între 3 luni-5 ani, în funcție de natura întrebării.
La momentul în care evaluezi (ratings&reviews) cursurile oferite pe Platforma Qriser Impresii personale privind calitatea cursurilor oferite pe Platforma QriserPentru a oferi utilizatorilor Platformei Qriser indicații privind calitatea cursurilor oferite.Consimțământul tău.Vom păstra datele cu caracter personal colectate în cadrul evaluărilor tale  atâta timp cât acestea își păstrează relevanța, dar nu mai mult de 5 ani.
La momentul în care dai feedback in  cadrul Platformei Qriser E-mailul, numele, impresii personale privind experiența ta pe Platforma QriserPentru a putea îmbunătăți experiența ta și a celorlalți utilizatori pe Platforma Qriser.Consimțământul tău.Vom păstra datele cu caracter personal colectate în cadrul comentarilor tale  atâta timp cât acestea își păstrează relevanța, dar nu mai mult de 5 ani.
La momentul folosirii Platformei Qriser pentru a căuta cursurile potrivite pentru tineModule cookie publicitare, ID-ul dispozitivului, date comportamentale precum vizualizările de pagini și uneori și alte date.Pentru a-ți oferi publicitate relevantă și pentru a urmări felul în care funcționează Platforma QriserInteresele noastre comerciale legitime și consimțământul tău.Vom păstra aceste date timp de 5 luni de la data colectării lor.
La înscrierea ta pe Platforma Qriser prin intermediul angajatorului tău – dacă este cazul E-mailul, numele, numărul de telefon.Pentru a-ți putea oferi cursurile selectate de tine pe Platforma QriserÎn baza contractului încheiat cu angajatorul tău și a consimțământului tăuPână când solicitați ștergerea datelor cu caracter personal, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima utilizare.
  1. Măsurile de Securitate implementate pentru protejarea informațiilor transmise de către tine

Platforma Qriser va utiliza datele cu caracter personal transmise de tine în cel mai strict mod cu putință, utilizând cel mai mic volum de date și cu implementarea măsurilor necesare de control și securitate.

Măsurile pe care le adoptăm pentru protejarea și securizarea datelor tale personale sunt următoarele: măsuri la nivel de server-firewalluri, sisteme de detectare și prevenire a intruziunilor, parole complexe și unice, criptarea,  instruirea personalului privind obligațiile în domeniul prelucrării datelor cu caracter personal, identificarea incidentelor și riscurilor, restricționarea accesului și protejarea securității fizice.

Orice plângere referitoare la incălcările privind securitatea datelor, chiar dacă sunt reale sau doar potențiale, sunt analizate în maxim 48 ore și se dispun măsuri imediate pentru prevenirea oricăror dezvăluiri ne-autorizate de date cu caracter personal.

  1. Drepturile tale asupra datelor cu caracter personal

Respectăm drepturile tale în ceea ce privește datele cu caracter personal transmise către Platforma Qriser și dorim să te încurajăm în exercitarea deplină a acestora.

Astfel, potrivit legislației, ai următoarele drepturi în ceea ce privește datele tale cu caracter personal:

  • Privind cookies: Îți poți seta browserul în așa fel încât să refuze toate modulele cookie sau să indice momentul când un modul cookie este trimis către computerul tău Însă astfel puteți împiedica Platforma Qriser să funcționeze corespunzător.  De asemenea, îți poți seta browserul să șteargă modullee cookie de fiecare dată când închei sesiunea de navigare.
  • Privind datele tale personale: potrivit prevederilor legale privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, îți sunt garantate următoarele drepturi: (i) dreptul de a fi informat, (ii) dreptul de acces la date, (iii) dreptul la rectificare, (iv) dreptul la ștergerea datelor, (v) dreptul la restricționarea prelucrării, (vi) dreptul la portabilitatea datelor, (vii) dreptul la opoziție, și (viii) dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri.

Pentru exercitarea oricărui drept în ceea ce privește datele tale cu caracter personal, poți să ne contactezi aici: contact@qriser.com, telefon 0761 104 030. Solicitările tale vor fi prelucrate în maxim 5 zile lucrătoare.

  1. Politica față de minori

Nu intenționam să colectam informații de la persoane minore. Nu vizăm minorii ca potențiali beneficiari ai serviciilor oferite pe Platforma Qriser.

  1. Modificări în Politica Qriser de protecție a datelor personale

Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări la Politica Qriser de protecție a datelor personale.

  1. Informațiile tale de contact

Pentru orice întrebare, te rugăm să ne contactezi la: contact@qriser.com, telefon 0761 104 030.

 

Actualizat: 31 mai 2019