O poveste reală și 5 instrumente pentru dezvoltarea echipei de vânzări

O poveste reală și 5 concepte pentru dezvoltarea echipei de vânzări extrase din evenimentul online How to UPSKILL Your SALES Team.        Reading Time 2 min.

5 soluții pentru dezvoltarea echipei de vânzări

Miercuri, 25 martie, a avut loc evenimentul How to UPSKILL Your SALES Team – al treilea eveniment din seria #LearningBites, serie susținută în parteneriat de Qriser și Mindspace.

Evenimentul a avut loc online și a fost dedicat profesioniștilor din HR și vânzări care doresc să susțină dezvoltarea talentelor din echipele de vânzări. Participanții au fost expuși prin mai multe metode la cele mai importante concepte din aria de Sales Upskilling.

Astfel, seara a început cu o poveste adevărată de la Mike Hapoianu, General Manager  Mindspace Romania & Polonia. Mike a vorbit despre cum Mindspace dezvoltă vânzările prin focus pe GREAT Client Experiences și care sunt ingredientele ce fac diferența între GOOD și GREAT.

Seara a continuat cu o secțiune de învățare aplicată, în cadrul unui hackathon virtual în care 5 echipe au rezolvat o provocare de business prin 5 workshopuri facilitate de traineri cu experiență în vânzări și folosind 5 concepte diferite de Sales Skills:

  1. Ana Maria Gergely a explorat procesul decizional al clienților și a prezentat shift-ul de la “produs” și “nevoi” la “încredere” și “relații” prin workshop-ul “From transactional to consultative selling, and beyond”.
  2. Bogdan Grigore a explicat importanța poziționării și a repoziționării în relația cu clienții, prin sesiunea “Statut sau poziționarea de putere în relațiile cu clienții”.
  3. Georgiana Dragomir a făcut zoom-in pentru a explora profilul omului de vânzări din interior spre exterior, în workshop-ul “Creșterea potențialul de vânzări prin auto-cunoaștere”. 
  4. Cătălin Vasile a scanat cultura de vânzări împreuna cu participanții în workshop-ul “Cultura de vânzări – ce ne ajută, ce ne încurcă”.
  5. Ștefan Petcu și Dania Șelaru au propus participanților o incursiune în lumea tehnologiei prin workshop-ul “Maximizing Sales through CRM solutions”

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de Pitch virtual în urma căreia echipa câștigătoare a Hackhaton-ului a fost aleasă prin votul interactiv al participanților. Așadar, echipa câștigătoare a fost echipa “CRM”, însă toți participanții au câștigat prin experiența de învățare creată împreună.

Călătoria prin Sales Upskilling a fost moderată de Maria Predoiu (Cofondator Qriser) și Mircea Stanciu (Fondator Vision Power).

Mulțumim facilitatorilor și moderatorilor evenimentului!

5 soluții pentru dezvoltarea echipei de vânzări

Fii cu ochii pe Qriser pentru următoarea ediție a seriei #LearningBites!

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu