Joy of Learning 1: Despre fericire, reskilling și bonus: ghidul tău personal

Joy of Learning 1: Despre fericire, reskilling și bonus: ghidul tău personal

Bine ai venit la prima ediție a seriei Qriser “Joy of Learning”, prin care îți aducem studii, articole, instrumente și alte noutăți despre pasiunea noastră comună: învățarea continuă.

Inspirație din lumea largă

Vrei să fii mai fericit/ă? Oferă-ți învățare continuă, în mod deliberat.

E dovedit științific că oamenii care practică Lifelong Learning sunt mai fericiți decât cei care nu practică acest tip de fitness mental și emoțional – Lifelong learning as a path to happiness?, DVV International. Află mai mult.

Mai mult, învățarea nu aduce fericire doar pe termen lung, ci și plăcere imediată, căci activitatea de a învăța, în sine, este una dintre metodele prin care îți poți stimula creierul să secrete endorfină – neurotransmițător ce provoacă senzația de bucurie și plăcere instantanee – iată de ce zâmbim când avem un „AHA moment”: What Are Endorphins And 7 Ways to Boost It Naturally (mindhealth.co)

Food for thought: Care este urmatoarea ta experiență de learning? Caută activ A-Ha-urile și vei simți efectul plăcut al endorfinelor prin corpul tău.

Reskilling Revolution – tu ce alegi să fii: spectator, participant sau amplificator?

Cu siguranță ai auzit despre VUCA, despre a patra revoluție industrială ce atrage după sine nevoia accelerată de Reskilling. Ce înseamnă? Că trebuie să uităm cum am învățat să facem lucrurile și să reînvățăm să le facem altfel. Să comunicăm altfel, să ne planificăm timpul altfel, să conducem echipe altfel, să ne creștem copiii altfel, să facem project management altfel… Și mai mult, să fim pregătiți pentru reorientare profesională, chiar în cazul aceluiași job. Job-urile se schimbă radical de la o lună la alta, business-ul are nevoie de alte skill-uri de la un trimestru la altul.

Ai aici top 100 de skill-uri, cele mai cerute de business-uri de la freelanceri – top realizat de Upwork – leader global în freelancing.

Food for thought: Tu ce skill-uri îți dezvolți pentru a fi future ready?

Aici, despre Reskilling Revolution la World Economic Forum, Davos 2020.

Food for thought: Cum va arăta job-ul tău în 2030?

Despre necesitatea și importanța rolului de Chief Learning Officer (CLO) în Board-ul executiv al companiilor, atât pentru competitivitatea companiei, cât și pentru motivația și retenția talentelor poți citi mai multe aici.

Food for thought: Cine joacă azi rolul de CLO în compania ta?

Că tot vorbim de Reskilling – ce e mai greu: să uiți ceva ce știi sau să înveți ceva nou? Iată în clipul alăturat un experiment pe bune, cu un pic de umor, despre neuroplasticitate (= capacitatea creierului de a-și schimba structura și de a se reorganiza funcțional în acord cu experiența de interacțiune cu mediul) și învățare – dezvățare – reînvățare:

Food for thought: Tu ce skill ar trebui să uiți pentru a-l învăța din nou, dar altfel?

La îndemână, pentru tine

Vrei să înveți cu folos și cu plăcere? Am pregătit aici un articol special pentru tine. În articol găsești un instrument practic, GRATUIT, care să te ajute – un ghid personal de învățare. Cu folos și cu plăcere 😊.

Tot pentru tine, am adunat în acest calendar peste 100 de programe OPEN la îndemână, ca tu să alegi ce-ți trebuie pentru planul tău de dezvoltare.

Dacă am reușit să îți aducem un strop de JOY și un strop de LEARNING, ajută-ne să-ți fim cât mai utili la următoarea ediție – scrie-ne ce ai vrea să afli aici.

Du bucuria mai departe – dacă ai prieteni interesați de JOY of Learning, se pot înscrie la Newsletter-ul JOY of Learning aici.

Pâna data viitoare, EnJOY!!
Echipa Qriser

Despre Qriser: Suntem un Start-up Edtech care oferă soluții personalizate pentru orice nevoie de învățare. Pornind de la înțelegerea fiecărei nevoi, în parteneriat cu peste 90 de companii furnizoare de programe de training, coaching, mentorat, assessments learning design și altele, pe cele mai diverse tematici și folosind tehnologia ca suport, oferim soluții modulare pentru orice nevoie de învățare continuă. Vrei să vorbim? Ne găsești ușor, la [email protected] sau, în timp real, pe chat-ul de pe site.

Lasă un comentariu