Interviu cu Dana Tudor Tănase – Managing Partner Creative & Bright

„Performanța unei companii depinde de relațiile dintre angajați, iar relațiile se construiesc pe deschidere și comunicare eficientă.”

Pe scurt despre background-ul Creative & Bright – de câti ani s-a lansat acest proiect? Care sunt ariile de training acoperite? Ce ne poți spune despre echipă?

Creative & Bright este alături de clienții săi din anul 2012. Rezultatele noastre se exprimă astfel:

  • Pe o scală de la 1 – 5 clienţii noştri ne-au dat o notă medie de 4,8.
  • Oferim anual training pentru mai mult de 300 de persoane
  • Am realizat proiecte de diagnoză organizaţională în peste 10 organizaţii şi de diagnoza echipelor de lucru în peste 20 companii.

Tipurile de servicii oferite sunt: Consultanţă, Well-being, Recrutare, Training, Cursuri British English, Evenimente Corporate. Lucrăm cu unele dintre cele mai mari companii din România: JTI, BAT, Oracle, HP, Ericcson, Porr Construct, Vertical Design, CITR. Banca Transilvania etc.

Echipa noastră este formată din specialiști cu certificări internaționale și Project Manageri cu experiență de peste 10 ani în managementul proiectelor. Rata de retenție a clienților este de 95%, iar în fiecare an adăugăm în portofoliu între 3-10 clienți noi.

Suntem certificați în unul dintre cele mai apreciate și puternice traininguri de comunicare din lume: Process Communication Model, fiind resseler exclusiv în Republica Moldova, unde am și deschis biroul în Martie, 2019.

 

Cine este Dana Tudor Tănase? Și cum ai intrat în domeniul trainingurilor?

Am o experiență de peste 12 ani în team management, sales, customer care, și 8 ani în managementul proiectelor. Lucrez cu unele dintre cele mai mari firme din România: Oracle, IBM, VDF, HP, Siemens, BT etc.

M-am format în management, absolvind cursurile de de Excelență în Management de la Asebuss, Master în Management Multimodal, Facultatea de Studii Europene, specializarea în Management, la Univ. Babes Bolyai. Sunt certificată NLP si PCM.

Sunt specializată în livrarea programelor de training pentru echipe de vânzări și echipe manageriale. Sunt antreprenor și sunt pasionată de motivational speaking. Încă din corporație, livram programe de training către echipa mea, iar ulterior am avut oportunitatea să mă dezvolt mai mult în acest sens. Dintr-o întâmplare fericită s-a născut ulterior Creative & Bright, și așa am reușit să construiesc, împreună cu echipa mea, o firmă cu standarde de calitate foarte înalte, care poate livra programe de dezvoltare la orice nivel.

Una dintre tematicile pe care le susții este Process Communication Model. Cum ai ales acest model? Cât de mare este nevoia de dezvoltare a comunicării în echipă în piața noastră?

Modelul este unul dintre cele mai apreciate, ușor de înțeles și relevante, atât la nivel personal cât și profesional. Decizia a fost destul de simplă în acest sens, comparativ cu ce există acum pe piață. Desigur, nevoia de dezvoltare a comunicării în cadrul unei organizații este extrem de importantă și continuă. Comunicarea ca proces este cel ce poate crea disfuncționalități mari cu impact serios asupra performanței din business. Performanța unei companii depinde de relațiile dintre angajați, iar relațiile se construiesc pe deschidere și comunicare eficientă.

 

Ce “câștigă” un participant ce învață despre PCM? Dar o organizație? De ce ar trebui un manager să își încurajeze echipa să urmeze acest model?

 • Dezvoltarea abilităților de comunicare a oamenilor din organizație;
 • Creșterea eficacității la nivel de organizație;
 • Îmbunătățirea proceselor de comunicare;
 • Reducerea stresului angajaților;
 • Managementul situațiilor dificile și a conflictelor;
 • Creșterea satisfacției clienților printr-o abordare rațională și profesională a relațiilor cu ei.

 

O altă temă pe care echipa Creative & Bright o promovează este Strategia și Inovația. Cum aplicați voi Inovația în activitatea zilnică a echipei Creative & Bright? Cum vă țineți conectați la viitor?

Inovația este un proces, dar și o atitudine, este un avantaj competitiv și încercăm să dezvoltăm cât mai multe concepte, prin colectarea de idei de la echipa noastră. În același timp, inovarea este un proces de învățare și suntem consecvenți în a ne concentra pe nou. Așadar, încercăm să rămânem în atenția clienților noștri și a viitorilor clienți prin identificarea diverselor resurse pentru idei și inspirație și prin analiza ideilor înainte de implementarea lor. Ca metode folosim foarte mult: brainstorming-ul, mind mapping, studiile de caz.

 

Mediul economic din România este o lume a contrastelor. Pe de o parte avem antreprenori și echipe ce respiră “transformare” în tot ceea ce fac. Pe de altă parte, avem și multe organizații rezistente la schimbare, iar voi aveți un program exact pe această temă: Managementul Schimbării. Cum susțineți echipele ce au în fața lor o schimbare profundă să o gestioneze în avantajul lor?

Totul pornește de la mindset. Noi trăim într-o lume în continuă schimbare și facem un management continuu al schimbării, doar că atunci când cineva vine și spune că lucrurile se vor schimba și că avem de gestionat “X” situație, digerăm mult mai greu. Cert este un lucru: companiile caută angajați care să fie flexibili și să se adapteze rapid la schimbare, dincolo de celelalte cerințe. Noi însă, putem ajuta angajații și companiile, prin workshopuri, să accepte și să gestioneze mai ușor schimbarea. Unul dintre subiectele pe care lucrăm este Inteligența Emoțională și aici avem mai multe instrumente pentru a face progrese în această direcție.

Povestește-ne despre o provocare interesantă experimentată în sala de training. Cum ai transformat provocarea în valoare pentru cursanți și pentru tine?

În sala de training există foarte multe provocări și ar fi câteva povești interesante. O provocare constantă este însă, atunci când managementul are niște obiective de atins, iar cursanții nu rezonează tot timpul cu ele, iar tu, ca furnizor, este nevoie să te uiți la ambele tabere. Cu toate acestea, experiența cea mai importantă este a participanților și atunci focusul merge în această direcție și te repliezi, ceea ce conduce la feedback-uri foarte bune și recomandări și bineînțeles ne uităm la ce este important și pentru management, pentru că el este sponsorul proiectului. Noi facem diferența din această  perspectiva pentru că avem specialiști cu multă experiență de livrare, care au această capacitate de a se adapta rapid la audiență.

 

De curând, te-ai întâlnit cu “Qriser”. Ce înseamnă Qriser pentru tine? Ce putem face, împreună, pentru a dezvolta domeniul învățării continue?

Așa este, ne-am întâlnit de curând și sper să fie cu succes pentru ambele părți.  Aștept rezultate de pe platformă și sper să obținem un plus de imagine și notorietate.

Un gând, în loc de concluzie.

Mă bucur să ne implicăm în dezvoltarea cât mai multor companii și sper ca și voi să fiți alături de noi, un partener de încredere, pentru cei ce doresc performanță.

 

 

Programele din platforma Qriser organizate de Dana Tudor Tănase

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

 

 

Lasă un comentariu