Integrarea angajaților care lucrează de acasă

Integrarea angajaților care lucrează de acasă.                             Reading Time: 2 min.

Cum putem integra angajații care lucrează de acasă? La această întrebare ne-a ajutat să răspundem Ana Zafiu, partener Qriser, psiholog organizațional și consilier în carieră Career Invest. Iată sfaturile și pașii incluziunii celor care optează pentru WFH (Work From Home):

Oferirea posibilității ca angajații să lucreze de acasă a fost un subiect foarte mult dezbătut de-a lungul timpului. Până de curând această variantă a reprezentat o opțiune pe care fiecare companie a accesat-o sau nu, în funcție de propriile nevoi. Însă în această perioadă lucrul de acasă a devenit soluția de care organizațiile au nevoie pentru a-și continua activitatea.

Mai mult decât oricând este necesar să ne exersăm capacitatea de a fi flexibili și de a ne adapta.

Cum facem însă astfel încât angajații să continue să simtă că fac parte din echipă chiar dacă nu interacționează face to face?

Integrarea angajaților care lucrează de acasă

Acordă-le încredere

Angajații au nevoie să fie încurajați să-și folosească autonomia într-un mod eficient atât pentru ei, cât și pentru companie. Cel mai autentic și productiv lucru pe care îl poți face este să le transmiți că au resursele necesare să se descurce în noul context.

Creează un mediu propice pentru comunicare

Este util să transmiți echipei faptul că are posibilitatea de a comunica oricând telefonic, prin e-mail, Skype sau alte platforme online, atât cu management-ul, cât și cu ceilalți colegi.

Oferă-le suportul

Este important ca oamenii care lucrează de acasă să simtă că au parte de suport în aceeași măsură ca atunci când lucrau de la birou.

În acest sens este nevoie să te asiguri că ai disponibilitatea necesară pentru a-i asculta într-un mod activ și pentru a-i ajuta să găsească soluții atunci când este cazul.

Pentru a eficientiza acest aspect, poți stabili un interval orar pe care să-l aloci exclusiv situațiilor pentru care angajații au nevoie de suport. Însă, este esențial, ca ei să știe că pentru situații de urgență pot beneficia de suport și în afara intervalului agreat.

Oferă-le apreciere

Cu toții avem nevoie să știm că suntem pe drumul cel bun. Este fundamental să fii în contact cu oamenii din echipa ta și să le oferi feedback pozitiv. În acest fel ei își vor dezvolta încrederea în propriile cunoștințe și competențe și vor deveni, în acest fel, din ce în ce mai autonomi.

Stabiliți un ritual al echipei

În acest sens, vă puteți folosi creativitatea pentru a găsi acel ritual potrivit pentru voi. Câteva sugestii ar putea fi: fiecare membru al echipei poate transmite un e-mail amuzant în fiecare dimineață; fiecare membru al echipei poate primi o prăjitură din partea companiei o dată pe săptămână; managerul poate nominaliza, într-un mod argumentat, la finalul săptămânii, angajatul care s-a evidențiat printr-un aspect pozitiv în abordarea activității; angajații pot transmite, pe rând, la finalul zilei, o situație dificilă cu care s-au confruntat și ce i-a ajutat să găsească soluția potrivită; periodic, fiecare angajat va nominaliza, într-un mod argumentat, un coleg(ă) cu care a comunicat foarte bine, etc.

Organizați periodic o întâlnire virtuală

Probabil că există deja la nivel de echipă o întâlnire pe care o susțineți la birou. Este important să nu renunțați la ea, pentru că în mod sigur vă ajută să vă organizați mai bine și să împărtășiți deciziile care vizează echipa. Pentru a menține spiritul de echipă și transparența în comunicare, aveți posibilitatea să transformați această întâlnire într-una virtuală.

Oferă-le accesul la training-uri online

Pentru ca echipa ta să continue să se dezvolte și chiar pentru a achiziționa abilitățile necesare pentru a lucra de-acasă, ai posibilitatea de a îi oferi accesul la materiale, training-uri, workshop-uri, cursuri care sunt susținute online.

Brainstorming pentru eficientizarea lucrului de acasă

Oferă-le oamenilor din echipă posibilitatea de a fi creativi și de a găsi soluții astfel încât lucrul de acasă să devină cât mai eficient și productiv.

În fiecare situație avem posibilitatea să identificăm și plusuri și să o folosim în favoarea noastră. Principalul avantaj, în situația pe care o traversăm cu toții, ar putea fi că putem experimenta și un alt mod de a funcționa și poate vor fi aspecte pe care le vom păstra și când acest context va fi depășit.

 

Integrarea angajaților care lucrează de acasă - Ana Zafiu

Despre Ana Zafiu:

Ana Zafiu este Psiholog Organizațional și Consilier în Carieră și deține o experiență de peste 10 ani în recrutare și selecție, proiecte de integrare a noilor angajați, proiecte de motivare și de retenție a angajaților, proiecte de evaluare a angajaților, outplacement, managementul schimbării în carieră. A demarat proiecte sociometrice care presupun identificarea statutului socioprofesional al membrilor echipei, optimizarea relațiilor interpersonale în grupul de muncă, consiliere în carieră pentru adolescenți și adulți.

 

Dacă te interesează subiectul WFH (Work From Home) și vrei să primești și alte materiale pe această temă, lasă-ne un mesaj aici.

Aici poți afla cum să comunici eficient și lucrând de acasă, iar în acest articol povestim despre cum se adaptează comunitatea Qriser la WFH.

Dacă ai întrebări despre WFH pe care ai vrea să te ajutăm, poți să ne scrii aici sau în căsuța de chat și promitem să fim cât mai prompți.

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu