Ghid furnizor de training

Înregistrare furnizor

Înregistrare furnizor

 

 1. Completezi și trimiți formularul pe care îl găsești urmând pașii următori:

Dai click pe “SUNT FURNIZOR DE TRAINING” din homepage.

 

 

 

 

 

 

 

Apoi click pe “ÎNREGISTREAZĂ-TE PENTRU CONT DE FURNIZOR DE TRAINING”

 1. Contul tau este creat, dar este pus in asteptare pana cand Qriser verifică datele din formularul primit. Dacă totul este în regula îți va trimite pe email contractul și instrucțiunile aferente.

 

 1. Răspunzi la emailul primit atașând:

a) o copie scanata a contractului semnat de Administratorul firmei;

b) o copie a Certificatului de înregistrare (CUI-ul) firmei furnizor de training.

 

 1. După verificarea contractului semnat și a CUI-ului, Qriser îți va valida contul și te va anunța, moment din care vei putea sa începi sa-ți configurezi magazinul și sa-ți listezi cursurile.

Configurarea paginii magazinului

Configurarea paginii magazinului

După validarea contului de furnizor, odată autentificat în platformă, poți începe configurarea Magazinului tău apelând secțiunea Contul Meu și apoi din meniul din stânga, Contul meu – Furnizor de training.

 

 

 

La Contul meu – Furnizor de training poți ajunge și direct din emailul de validare a contului.

Te sfătuim sa începi cu o mini-configurare a paginii Magazinului apelând secțiunea Setări și apoi accesând meniurile Magazin și SEO.

Completează in Magazin pozele magazinului și restul de informații relevante.

 

Nu te îngrijora dacă numărătoarea nu ajunge la 100%, mai sunt sub capotă câteva lucruri nefinalizate la care vom ajunge mai târziu. Deocamdată 40% este o cifra bună :-). Acum poți începe să îți listezi primele produse.

Listare produse (programe)

Listare produse (programe)

Cum să listezi un produs

 

Informații generale:

–          Adăugarea unui nou produs se face prin accesarea panoului de comanda și selectarea opțiunii “Produse” – “Adaugă nou”, moment în care se deschide o nouă pagină în panoul de comandă intitulată “Adaugă Produs

–          Câmpurile din pagina “Adaugă produs” sunt obligatorii, listarea unui nou curs nefiind posibilă fără completarea acestora

–          Te rugăm să verifici că materialele postate îndeplinesc condițiile din Termenii și Condițiile Platformei Qriser, nu depășesc mărimea indicată și nu conțin viruși.

–          Informațiile logistice (loc de parcare, alte indicații privind desfășurarea cursului – pot fi trimise printr-o informare către participanți, nu trebuie încărcate pe site)

Pe prima pagină, în partea stânga trebuie completate:

 • “Titlu produs” – trebuie inclus numele, tipul cursului (Open, In-house, Expresso sau Coaching) și data
 • “Preț fără TVA(€)*” – trebuie menționat prețul fără TVA
 • “Descriere scurtă” – maxim 10 cuvinte care să explice despre ce este cursul.
 • La “Descriere” – poți include mai multe detalii despre tine și cursul predat. Materialele nu trebuie să depășească mai mult de 2 MB. Se pot atașa PPP, Pdf, Image.

În partea dreapta, trebuie completate;

 • În căsuța care arată o poză trebuie încărcată o poză de maxim 2 MB.
 • La “Categorii*”, trebuie selectat ce categorie e cursul:
  • “After Work” – dacă cursul tău se referă la petrecerea timpului liber, apasă pe săgeată și selectează una dintre subcategoriile apărute
  • “Soft Skills” – dacă cursul tău se referă la îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare în general, apasă pe săgeată și selectează una dintre subcategoriile apărute
  • “Hard Skills” – dacă cursul tău se referă la informații/metode specifice unui domeniu particular de activitate (IT, Media, Marketing, Legal, etc), apasă pe săgeată și selectează una dintre subcategoriile apărute
  • “Altele” – dacă cursul tău nu se potrivește niciunei categorii de mai sus, bifează “Altele”
 • La “Tag-uri*” – te rugăm să incluzi câteva cuvinte pentru identificarea și găsirea rapidă a cursului tău. De exemplu, dacă postezi un curs de legislație poți folosi tag-ul “legal”. Deasemenea este util să pui numele casei tale de training sau brandul ei ca si Tag pe toate produsele listate, astfel, un client potential introducând tagul respectiv în casuța de căutare le va putea filtra din prima.

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 1

Următoarea selecție automata pe partea stânga este “Inventar” – trebuie completat pe partea dreapta:

 • “Administrează Stoc” – te rugăm bifează această căsuța
 • “Cantitate stoc*” – te rugăm să menționezi câte locuri sunt disponibile pentru a fi vândute prin Qriser. Inventarul va scădea automat după fiecare comandă plasată.

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 2

Trebuie să selectezi butonul de sub “Inventar” din partea stânga denumit “Atribute” și trebuie să completezi astfel pe partea dreapta:

–          trebuie bifate toate căsuțele cu excepția “Program for a better world” care rămâne la latitudinea ta să îl selectezi sau nu. Pentru detalii privind programul “For a better world” accesează aici: [link]

–          trebuie mers pe săgeata care deschide câmpul respectiv și trebuie completate toate căsuțele

–          la toate căsuțele te rugăm să selectezi dacă dorești că atributul respectiv să fie vizibil pe pagina de produs pe care o vor vizualiza utilizatorii

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 3

–          la “Tip program” – trebuie să selectezi unul din cele 4 tipuri de programe:

 • Open – Aceste programe sunt organizate în locul stabilit de furnizorul de training şi sunt deschise oricărui participant.
 • In-House – Sesiunile au loc în locul stabilit de beneficiar, iar acesta decide cine poate participa.
 • Expresso – Acestea sunt sesiuni scurte (~1ora), în general 1-la-1, axate pe un subiect concis.
 • Coaching – Ghidate de coach, sesiuni de autodescoperire 1-la-1, pe teme alese de participant.

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 4

Butonul “Yoast SEO” din partea stânga, poate ramane necompletat

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 5

La “Atribute specifice”, trebuie completate următoarele:

–          “Despre preț” – trebuie selectat dacă prețul este pentru un cursant sau pentru toată sesiunea. Îți recomandăm să menționezi prețul pe cursant dacă cursul este Open, Expresso sau Coaching. Dacă trainingul este In-house se poate merge pe varianta menționării unui preț pe sesiune.

–          “Nume Trainer” – trebuie menționat numele Trainerului care ține trainingul

–          “Dată” – dată exactă la care va avea loc trainingul

–          “Locul” – adresa exactă unde va avea loc trainingul

–          “Durata cursului” – câte ore/zile va dura cursul

–          “Numărul de participanți (interval)*“– se exprimă în interval (de ex. 10-15)

–          “ Test inițial” – dacă are loc o evaluare preliminară a participanților, se atașează testul aici. Hint: Unii clienți sunt curioși să se autoevalueze înainte de a lua decizia plasării unei comenzi.

–          “Agenda” – aici se atașează agenda cursului

–          “ Demo” – poate fi atașat aici un material.

–          “Alte documente” – se pot atașa prezentări și alte documente relevante care să nu depășească 2 MB

–          “CV-ul trainerului” – dacă dorești, poți atașa CV-ul Trainerului.

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 6

La “Politici produs”:

–          Sunt precompletate câmpurile “Condiții de rambursare pentru cursant” și “Condiții anulare program de către furnizor” cu prevederile respective din Termenii și Condițiile Platformei Qriser. Acestea se pot modifica de către Furnizor.

–          “Detalii organizare curs” – trebuie incluse detalii privind loc de parcare, etc

LISTARE PRODUS PAGINĂ POZA 7

 

Facturarea și Plata comenzilor livrate

Facturarea

Așa cum este menționat și în Termeni și Condiții, facturarea comenzilor (cursurilor) livrate o vei face o singură dată pe lună, pentru toate comenzile pe care le-ai marcat Livrat în luna precedentă.

Pentru a iți ușura evidențele, în prima zi lucrătoare după încheierea lunii, iți vom trimite pe email un Document Centralizator Livrări Furnizor (DCL Furnizor) care va include toate detaliile necesare facturării.

Factura te rugam sa ne-o trimiți în format needitabil (PDF) și sa te asiguri ca are toate datele de identificare solicitate în DCL Furnizor.

Te rugăm să verifici DCL Furnizor primit cu evidențele tale și dacă observi inadvertențe să ne reclami erorile în maxim 3 zile lucrătoare de la primirea lui. Noi îți vom răspunde în maxim 2 zile lucrătoare de la reclamație. Dacă până la momentul în care Qriser facturează clientul nu putem rezolva reclamația, pentru a nu întârzia facturarea clientului final, liniile de comenzi reclamate vor fi suspendate de la facturarea către client, urmând a fi facturate în luna următoare rezolvării problemei reclamate.

Plata

Qriser va face plata comenzilor incasate de la clienți în termen de 5 zile lucratoare de la încasare.

După fiecare plată vei primi pe email o situație care iți va explica în detaliu ce anume a fost plătit, situație care te va ajuta sa evidențiezi sumele încasate pentru fiecare factura în parte.

Ratings & Reviews

Ratings & Reviews

După participarea la curs, în intrervalul de timp scurs între data marcării comenzii cu starea “Livrat” și data marcării comenzii cu starea “Plătit către Furnizor” + încă cinci zile, Beneficiarii programelor au posibilitatea de a completa câte un formular de evaluare calitativă pentru fiecare comanda. Prin completarea formularului, aceștia vor putea acorda Ratings & Reviews atât furnizorului cât și programului livrat.

Furnizorul va putea fi evaluat sub forma de Rating de la 1 la 5 în funcție de patru criterii: Calitatea programelor; Gradul de pregătire al instructorilor; Calitatea organizării; calitatea și promptitudinea comunicării. Media tuturor Ratingurilor va fi afișată sub forma de steluțe albastre în dreptul furnizorului.

Comentariul referitor la Furnizor va fi afișat pe pagina de prezentare a Furnizorului.

Programul va putea fi evaluat sub forma de Rating de la 1 la 5,  după următoarele șapte criterii: Acuratețea descrierii programului; Relevanța conținutului; Claritatea prezentării conceptului predat; Utilitatea practica a programului; Eficienta moderării/facilitării programului; Expertiza instructorului; Empatia instructorului.

Media tuturor Ratingurilor programului va fi afișată sub formă de steluțe galbene în dreptul programului.

Detalierea pe criteriile evaluate precum și comentariul referitor la produs vor fi afișate pe pagina de descriere a Programului.

Așa arată un formular de evaluare necompletat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asa arată afișat în pagina de “Programe” un produs pentru care s-a completat minim un formular de evaluare:

 

 

 

 

 

 

 

Asa arata un program nou, neevaluat, al unui furnizor care a primit în trecut, pentru alte programe cel puțin un review:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asa arata un program nou, al unui furnizor nou, care încă nu a primit Ratings & Reviews:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Așa arată pagina de detaliu a unui produs evaluat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Așa arată pagina unui furnizor care a primit cel puțin un rating: