“Este foarte ușor să le ceri unor oameni să fie creativi dar atmosfera să nu-i ajute” – Andrei Țigănaș, Sculptor de Voci – We Invent

Partenerul furnizor Qriser, Andrei Țigănaș, sculptor de voci, a fost intervievat de către We Invent și a dezvăluit insight-uri interesante din industriile creative:

“Este foarte ușor să le ceri unor oameni să fie creativi dar atmosfera să nu-i ajute” – Andrei Țigănaș

“Este foarte ușor să le ceri unor oameni să fie creativi dar atmosfera să nu-i ajute” – Andrei Țigănaș

 

„De ce “Sculptor de Voci”?

Pentru ca am o convingere, si anume aceea ca vocea omului poate fi lucrata, ca in general abilitatile retorice ale unui individ sunt in prea mica masura legate de talent. Ele tin foarte mult de munca, tin foarte mult de tehnica. In ceea ce eu lucrez, practic asta fac. Ajut oamenii sa aiba vocile antrenate sa vorbeasca, sa aiba o dictie mai buna atunci cand vorbesc, sa-si imbunatateasca intonatia, volumul vocii, impostatia vocala s.a.m.d.. Pentru ca daca fac acest lucru, obtin un plus in felul in care ei comunica, in public sau unul la unu.”

„Pentru zona de middle și top management, din industriile creative, care sunt deficientele pe care le-ai întâlnit?

Am lucrat in agentii de publicitate din doua perspective. Pana sa intru in industria de trainer-i, am lucrat ca om de agentie. Am lucrat in domeniul comunicarii, fie pe pozitie de PR Manager, fie de Account Manager. Am fost in “sala motoarelor”, acolo unde se-nvart rotile. Inteleg si simt viata de agentie. Asta a fost prima experienta.

Sigur ca am lucrat cu agentii si ca trainer, invitat sa tin diverse cursuri pentru echipe de vanzari, pentru manageri de departamente. Deci am vazut lucrul cu agentia din ambele perspective, si din interior, ca angajat, si din exterior, ca prestator de servicii de training.

Provocarea cea mai mare pe care am vazut-o, strict in agentiile din industriile creative cu care am lucrat, a fost cea de customer support.

Relatia directa cu clientul pare sa fie cea mai dificila, cea mai greu de gestionat, si veriga aceea din viata agentiei, care consuma cea mai mare energie. Oamenii creativi au nevoie de o anumita intimitate, oamenii de comunicare au nevoie de spatiul lor, indiferent de emisfera cu care lucreaza, indiferent de pozitiile pe care le ocupa. Relatia cu clientul este foarte dura si acolo se cer in mod deosebit aptitudini de comunicare.

 

 

Pentru asta sunt de obicei chemat in agentii, ca sa incerc sa ajut Account Managerii, cei care se afla la interfata dintre agentie si clienti, ca sa comunice mai bine cu companiile.

Asta este o provocare, relatia directa cu clientul, cu clientul corporatist, cu clientul din multinationala, unde procesul de luare a deciziei este foarte complex. Acolo sunt foarte multe straturi de management, decizia merge greu, bucla de feedback este deasemenea foarte dificila. In general comunicarea directa cu clientul poate genera uneori “dureri”, “suferinte”, tensiune si stres, dar te si dezvolta foarte mult.

Am simtit-o si ca trainer, de fiecare data cand intrebam oamenii creativi de agentii: “Care este principala provocare?” “Sa am o comunicare cat mai buna cu reprezentantii companiilor cu care lucrez. Sa fac un customer support mai bun. Sa-mi vand mai bine conceptul creativ, pe care noi ca agentie il oferim firmei.”

In toata zona de comunicare cu exteriorul, aici am simtit ca sunt provocari si exista nevoi de crestere si dezvoltare.”

 

Află care ar fi beneficiile care ar putea rezulta pentru o agenție de publicitate sau pentru angajații creativi din industrie în clipa în care ar subscrie unui program de învățare continuă:

Citește articolul integral și vizionează interviurile cu Andrei Țigănaș de la We Invent, aici

 

Andrei Țigănaș are listat un program in-house în platformă destinat dezvoltării soft skillurilor. „Atelier de voce, postură și improvizații” îți antrenează spontaneitatea și multe altele! Află mai multe, aici!

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu