Dezvoltarea companiei prin cursuri pentru angajati – Revista Biz

Maria Predoiu, co-fondator Qriser, prezintă studii care arată relația directă între acordarea unor cursuri pentru angajati și creșterea companiei:

Industria de Learning & Development: creștere prin cursuri pentru angajati.

„[…] Am simțit direct câtă efervescență este în industria de Learning & Development. Oameni foarte faini, majoritatea cu vocația de a oferi transformare celor din jurul lor. Fie traineri, coachi – oameni care au trecut prin business ani de zile și la un moment dat au simțit că locul lor este în a șlefui alți oameni. Fie leaderi de organizații, sau oameni de HR, de L&D, care doresc să își susțină oamenii și să îi crească. Sau manageri care știu că vor oameni mai buni, dar nu sunt siguri dacă e rolul lor să își crească oamenii.

În toată aceasta efervescență se consumă enorm de multă energie pentru ca cei care caută învățare să îi găsească pe cei ce oferă (programe, cursuri pentru angajati). E o piață extraordinar de fragmentată, netransparentă, în care mai mult de 30% din timpul oamenilor e consumat pe match-making. Și cât de multă valoare ar aduce timpul ăsta dacă ar fi folosit în învățare!!

Desigur, după toate aceste experiențe, am simțit nevoia să validez cu date ceea ce simțeam. Și am aflat că țările care au cel mai mare procent din adulți activi în învățare continuă sunt și cele mai fericite nații. Am aflat că sunt 2 mari actori care pot declanșa obiceiul de învățare continuă: angajatorii și statul. Am aflat că există o relație directă între accesul la learning pentru angajați și performanța unei companii: profitabilitate mai mare, creștere mai rapidă, angajați mai loiali, iar companiile care au programe de dezvoltare prin învățare atrag candidați mai ușor.

Ne dorim să fim acel ecosistem prin care orice adult găsește soluția potrivită pentru nevoile sale de învățare continuă. Când are nevoie. Unde are nevoie.  Ne dorim să promovăm învățarea continuă ca obicei firesc, în viața fiecăruia.

 

Cum stăm comparativ cu alte țări în privința programelor de învățare continuă? 

Din păcate, nici la acest capitol nu stăm bine, ca țară. Un studiu Eurostat din 2016 arată că doar 7% dintre adulții din România au fost implicați în ultimul an în orice formă de învățare (formală sau non-formală) – un procent alarmant de mic, de departe cel mai scăzut din Europa. Ca referință, media Europei este la 45%, în timp ce țările cele mai dezvoltate (Elveția, țările nordice, Olanda, Austria) au 60-70% dintre adulți implicați în activități de învățare continuă. Acest decalaj este de-a dreptul revoltător și, din păcate, explică în mare măsură decalajul social al României față de alte țări.  În același timp, asta ne motivează extraordinar de tare în ceea ce am ales să facem – putem, în mod foarte tangibil, să contribuim la a crește nivelul de educație și prin asta, la nivelul de bună-stare și de competitivitate al României.”

 

Descoperă mai multe despre echipă, comunitate, potențial citind articolul integral, aici!

 

 

Programe de învățare continuă Qriser.

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu