Despre Tango și dezvoltare cu Anca Gheorghiu

„Avem nevoie de exemple practice de obținere de rezultate, dincolo de conceptele frumos cosmetizate, dar uneori sterile.”

 

Povestește pe scurt despre tine, despre Markant Consult și despre echipa din spate. Când ați intrat în domeniul training/ coaching, când v-ați lansat în forma actuală, câtă experiență ați acumulat până acum (ani, cursanți, etc).

M-am format în organizații de top și experiența de 12 ani m-a transformat nu numai ca lider, ci și ca om. Am cunoscut mentalități și abordări diverse și am lăsat în urmă organizații și oameni care se dezvoltă în continuu iar eu sunt mândră de evoluția lor 🙂

Markant Consult, ca firma de training, consultanță și coaching s-a născut ca o urmare firească a ceea ce făceam deja, din postura de manager. A fost momentul semnificativ din viata mea, în care am ales, alături de colegii mei, să cresc nu doar cifre, cote de piață și profitabilități, ci mai ales oameni. Nu sunt adepta soluțiilor gata preparate, sterile, ci a personalizării pe situațiile liderilor și echipelor. Îmbinăm experiența și pragmatismul din business cu responsabilitatea evoluției pe care coaching-ul și leadershipul asumat o aduce.

Câți cursanți am avut de-a lungul anilor? Fiecare dintre noi avem probabil mii de oameni cu care am interacționat. Nu-mi place sa ma uit la oameni ca la cifre, ci mai degrabă la consistența experiențelor pe care o avem cu ei. La ce semințe de evoluție am sădit în ei ca urmare a intersecțiilor noastre, la rezultatele lor peste timp, la responsabilitățile lor, relațiile profesionale, semnificația muncii lor.

Abordați tematici precum leardeship, colaborare, de comunicare/ prezentare, persuasiune sau coaching. Cum ați ajuns la aceste teme? Și cum ați construit expertiza de a susține aceste teme?

Le abordăm prin prisma rezultatelor avute din implementarea multiplelor proiecte din organizațiile din care am venit fiecare. Am văzut ce anume aduce valoare atât oamenilor și business-ului. Proiectele noastre au devenit standard în multinaționale: ca abordare, strategie, implementare și rezultate în…..cifre, timp și satisfacția din survey-uri.

Învățăm continuu, din provocările pe care le avem cat și prin certificările internaționale și programele de formare: cele de consultanți acreditați internațional în evaluări ale stilurilor de gândire, ale impactului în business al managerilor, al culturii organizaționale sau certificările în coaching sau facilitare sistemică.

Viața profesională mi-a dat ocazii să iau decizii deloc ușoare și să inspir oameni în situații pe care nu le-am găsit în manualele groase de management și nici în articolele vremii. Am crescut pe lângă oameni cu care aveam valori în comun, în care am găsit modele de corectitudine, viziune și consecvență, împreună cu care m-am șlefuit și de la care m-am inspirat.

În workshopuri, tot timpul vorbim din experiențele noastre. Oamenii simt și apreciază asta. Situațiile mai puțin roz trăite le punem la capitolul “lecții învățate” și sunt printre cele mai valoroase pentru participanți. Sunt “ learning lessons” mai valoroase aceste “aproape succesuri” decât situațiile idealizate din manual. Transmitem ca e permisă greșeala și valorizată acțiunea, atitudinea  și că e ceva valoros de integrat din acele experiențe.

Rezumând, câteva secole de experiențe trăite dacă e sa ne punem experiența în comun, câteva zeci de certificări și formări, ani de muncă efectivă până când aceste concepte devin a doua natură și… multă curiozitate zi de zi în a vedea cum ne mai putem șlefui competențele.

În câteva din programele voastre folosiți analogii din afara business-ului: Coaching League (analogie cu lumea sportului de performanță) sau Tango Leadership (metafora dansului). De ce ați ales aceste analogii?  Cum susțin ele creșterea performanței în business?

Ca oamenii să schimbe ceva e necesar să se producă o breșă în felul în care gândesc sau simt, să schimbe metafora pe care o au despre performanță, despre lucrul în echipă și colaborare. Disecăm performanța realizată de sportivi cunoscuți, dezbatem comportamentele și provocările care i-au dus acolo. Împreună cu participanții, identificăm barierele pe care ei și le pun și-i susținem să se “antreneze” pentru performanța proprie sau a echipei a cărei mentori coach devin.

Baza științifică sunt cercetările de mai mult de 40 de ani, care au identificat atitudinile, convingerile și valorile pe care se bazează performanța eficace. Exercițiile din workshop sunt dezvoltate de antrenori de succes și executivi din business. Deși contextul inedit este cel sportiv, principiile și dezbaterile se aplica tuturor liderilor și echipelor, ajutându-i să înțeleagă ce anume motivează oamenii spre rezultate și care sunt modurile excepționale de gândire și de comportament care fac posibilă eficacitatea individuală și de echipă.

Avem nevoie de exemple practice de obținere de rezultate, dincolo de conceptele frumos cosmetizate, dar uneori sterile. Oamenii au nevoie să simtă că, deși nu ocupă vreo poziție de CEO sau GM, pot aduce valoare prin ceea ce fac. Nu impunem rețete de succes ale acestor performeri, cunoaștem multiplele comportamente care i-au dus acolo. Stilul personal de leadership al participanților se conturează natural, prin facilitarea oferită.

Foarte valoros pentru motivație este să vedem utilitatea și finalitatea efortului de a schimba un comportament. Cum poate fi credibilă și mai bine exemplificată călătoria spre performanță decât [doar un exemplu], prin  inegalabilul Roger Federer și traseul lui: de la adolescentul irascibil, arogant, pe punctul de a renunța la tenis către modestul, perfecționistul și cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor, sportivul și omul respectat care a depășit toate recordurile posibile?

Ne plac sportivii de succes, dar de prea puține ori punem în practică ceva din mentalitatea care i-a dus acolo, spre performanță. În workshop conștientizăm nevoia de antrenamente, de consecvență, de cunoaștere a valorilor și depășire a propriilor bariere mentale. Participanții îmbunătățesc colaborarea, fac strategii pe termen lung, monitorizează evoluția, ajustează modul în care se “antrenază”, folosind coaching-ul și mentoringul pentru facilitarea performantei.

Paradigma sportului oferă foarte multe situații de învățare: luarea eficace a deciziilor și impactul lor în moralul echipei, strategia “selecției” și motivării echipei, crearea oportunităților și câștigarea cu o strategie bine executată…etc.

 

În ceea ce privește metafora dansului în comunicare și leadership…Toată lumea învață să fie leader, dar oare …suntem ușor de condus?

Multe traininguri se bazează pe optimizarea stilului de leadership, dar prea puține se uită și prin perspectiva followerului. În Tango Leadership, ca și în managementul oamenilor, tiparele personale de comportament sunt percepute și îmbunătațite: claritatea direcției, empatia, curajul, flexibilitatea și deschiderea către diferite personalități și oportunități.

 

Folosim principiile leadingului și followingului pentru a construi abilități de leadership și lucru în echipă, oferind inspirație în crearea încrederii, comunicării eficiente și asumarea responsabilității pentru rezultate în orice context organizațional.

O tematica pe care o abordați în programele Markant Consult este Persuasiunea și Influența. Cum convingi un om suprasolicitat în business să își ofere câteva zile pe an pentru a “savura” un training?

Cuvintele cheie sunt “să își ofere”. Cel mai eficace e să înțeleagă valoarea acelor ore, puse în slujba unui scop sau proiect personal. Cel mai important este să legăm toată experiența din workshop de un rezultat pe care fiecare participant și-l dorește și care-I este util.

Odată făcută corelația cu acest trigger și cum informațiile din curs pot fi o rezolvare pentru situațiile cu care se confruntă, nu rămâne decât să faci, ca facilitator, învățarea interesantă.

Noi lucrăm pe situațiile participanților, abordăm provocările care-I preocupă în mod real. De aceea nu sunt văzute aceste ore ca “ieșire din producție” sau “pierdere de timp”, ci timp valoros scutit, în care găsim soluții exact la ceea ce ne preocupă.

De curând te-ai “întâlnit” cu Qriser.com. Ce gânduri ai pentru acest parteneriat? Ce poate face Qriser pentru tine și pentru Markant Consult?

Cred într-o lume a conexiunilor și a recomandărilor, cu atât mai mult în secolul acesta. Și între timp am învățat că noi, trainerii, coach-ii, este important să oferim valoare acolo unde este cel mai semnificativ să o facem. Așa că un partener valoros și implicat ca voi, care pune împreună oamenii și companiile și valorizează educația, mă onorează.

România este pe ultimul loc în Europa când vine vorba de procentul adulților ce se implica în programe de formare continuă. Pe de altă parte, țările în care adulții au obiceiul de a învăța continuu sunt mai prospere (ca mediu de afaceri, ca societate în general). Cine crezi ca ar putea contribui semnificativ pentru a îmbunătăți accesul adulților din România la “life-long learning”? Și cum?

Fiecare dintre noi, clar. Fără să mai așteptăm minuni de la cei care ar trebui să reformeze sistemul. Evident că ar ajuta să avem modele cum este cel din Finlanda sau Slovenia 🙂

Observ o pasivitate în a investi în dezvoltarea noastră, în afara cursurilor pe care de obicei organizațiile le oferă echipelor lor. Ca oameni, nu ne rezumam la rolul pe care-l îndeplinim într-o organizație. Fiecare dintre noi e responsabil de propria evoluție. Suntem consumatori mari de citate și cărți motivaționale pe care integram prea puțin în viața noastră de zi cu zi.

Putem să începem cu propria noastră dezvoltare, cunoaștere și conștientizare. Să nu mai așteptam ca “sistemul” să facă ceva. Sistemul suntem noi – o piesă din puzzle care le poate rearanja pe celelalte. Ar fi necesară crearea contextelor de învățare în care să integrăm cât mai multe persoane, putem face voluntariat, astfel încat educarea să nu fie condiționată.

Personal, eu am zis un mare DA și am mers să contribui la evenimente care promovau educarea tinerilor antreprenori, la cluburi de business și chiar în conferințe pentru medici și pacienți, TEDx, orice situație în care ceea ce pot transmite din experiența mea poate inspira pe cineva să facă și să fie mai mult.

În loc de concluzie?

Suntem alergați de timp și câteodată uităm esența educației și ceea ce aduce într-adevăr transformare și valoare vieții. Ar fi minunat ca prin programele de învățare să cultivăm păstrarea  esenței umane și a credinței că fiecare dintre noi, acolo unde suntem, putem face o mare diferență în bine.

 

 

Programele din platforma Qriser organizate de Anca Gheorghiu

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

 

Lasă un comentariu