Despre oamenii din UiPath și deschiderea lor față de L&D

Marius Istrate, Chief People Officer UiPath, a fost intervievat de către Marian Costache, We Invent, cu ocazia evenimentului  “Learning Bites #2: 2020 Learning & Development Trends”, organizat de în parteneriat cu Mindspace.

 

Marius Istrate, Chief People Officer UiPath - speaker la eveniment Qriser Learning Bites#2

 

We invent: UiPath este o companie care schimba alte companii. Este un soi de “cec in alb” pentru schimbare. Sunt oamenii din UiPath 100% deschisi pentru Learning & Development?

Marius Istrate:

UiPath are potentialul de a schimba extraordinar de multe lucruri, nu doar in mediul de business, ci si in serviciile publice. Si in domeniul public noi avem foarte multi clienti. Nu in Romania, in USA si in tarile nordice, din Europa. Am vazut ce-nseamna schimbarea asta, am vazut ce se-ntampla. Avem un “cec in alb”, pentru a schimba felul in care functioneaza institutii si companii, in general.

Ce-am incercat noi sa facem a fost sa democratizam automatizarea si a 4-a revolutie industriala. E un leitmotiv si un lucru extraordinar de important, pentru noi. Empower the people! Da-le puterea! UiPath, in clipa in care merge intr-o companie sau intr-o institutie publica, nu taie joburi. Nu asta se-ntampla. Cum spunea cineva, la un moment dat, in mod eronat, ca UiPath iti face din 7 angajati 2. Nu, UiPath iti face, din 7 angajati, 7 angajati care fac ceva realmente util cu timpul lor, din momentul in care incep sa foloseasca solutia UiPath.

Avem acest “cec in alb”, trebuie sa spun, in mod transparent, ca UiPath nu face proiecte de implementare, nu este specializarea noastra. UiPath este o companie software, noi vindem licentele de software. Ulterior, exista companii partenere care chiar sunt specializate in transformare digitala si care pot oferi un sfat coerent, util, clientilor nostri, despre cum sa se gandeasca la intregul proces, nu doar la adoptarea software-ului si la a face deployment la o licenta, la un robot software, ci la intreaga transformare a business-ului. Si la competente si la ce inseamna schimbari in materie de Learning & Development. Deci, partenerii nostri sunt pregatiti sa raspunda unor intrebari de genul asta.

Acceptam ca exista o responsabilitate pe umerii nostri, n-am declinat-o niciodata, si raspunsul nostru a fost democratizarea cunostintelor, in acest domeniu.

 

We Invent: UiPath este gratuit, UiPath Academy acopera un program de asemenea gratuit, iar ambele directii sunt de apreciat. Este aceasta metoda, de a oferi gratuit lucruri, un tool de recrutare de talente pentru UiPath?

Marius Istrate:

Da, este un tool de recrutare de talente, este un tool de retentie de talente, pentru ca oamenii cred in ceea ce facem si oamenilor le place abordarea asta. Este un tool pentru a crea presiune, in interiorul business-urilor in care mergem si vindem, pentru ca stabilim o relatie la CEO level, la VP level sau la CFO level, si pe de alta parte ai inginerii software din companie, care vin si spun “eu stiu UiPath, e gratuit, l-am descarcat acasa si am facut singur. E cel mai tare tool de automatizare!”

Deci creem presiune din doua puncte, face parte din strategia companiei. Evident ca exista intentia, in spate, de a populariza instrumentul in mediul academic si in comunitatile de dezvoltare software, de a populariza ce facem si ceea ce dorim sa facem, de a atrage talente, atunci cand oamenii isi doresc in mod voluntar sa vina catre noi si sa lucreze impreuna cu noi.

Exista aceste underlying intentions, aceste intentii subscrise efortului asta, de a lansa in mod gratuit cat mai mult material de invatare si cat mai mult continut gratuit.

 

 

 

Citește articolul și vizionează întregul interviu We Invent aici

Pentru mai multe articole interesante răsfoiește blogul Qriser.

Dacă ești interesat de programele de învățare Qriser, află ce ți se potrivește aici.

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu