De vorbă cu Cristian Nicolae – Trainer, Public Speaker

“Un lider adevărat, va trebui să identifice în special două lucruri: oamenii din echipa lui sunt corecţi, etici şi morali? Apoi, vor să se dezvolte, profesional şi personal?”. Explică trainerul Cristian Nicolae.

Cine este Cristian Nicolae? Și cum a ales drumul de trainer în paralel cu antreprenoriatul?

Am terminat Facultatea de Medicină Generală din Craiova în 1991. Timp de cinci ani am fost manager în companii farmaceutice multinaționale. Dar pasiunea mi-am găsit-o în antreprenoriat.

Începând cu 1992 am dezvoltat, împreună cu părinţii și cu fratele meu, afaceri diverse: Paneli (patiserie unde am fost consiliați de specialiști americani), TehnoProf (fabricare de utilaje pentru patiserii), OptiPro (clinică oftalmologică), ProLens (distribuție de lentile oftalmologice), ElectroSoft (fabricare de vitezografe pentru locomotive), Control Systems (fabricare de dispozitive EFIS pentru avioanele militare IAR-99-Șoim).

Ca antreprenor, trebuie să fii dinamic… să te reinventezi… să închizi ce nu merge și să te duci acolo unde sesizezi noi oportunități.

Drept urmare, în ultimii ani m-am focalizat pe trei noi business-uri:

Cristian Nicolae Inspiration (www.cristiannicolae.ro): firmă de training, coaching și public speaking.

CriniDent: clinică stomatologică, deținută împreună cu soția mea, Cristiana

SoftExpert Mobility: firma de IT, deținută împreună cu fratele meu, Ciprian

Programele tale vorbesc despre inspirație, motivaţie, leadership. Cum ai ales aceste tematici? Cât de mare este nevoia de conștientizare și educație pe aceste teme în România?

Am ales aceste teme pentru training-urile mele, pentru că pasiunea mea este să interacționez cu oamenii. Să aflu lucruri noi și să împărtăşesc istorii adevărate. Să inspir. Să îi învăț pe cei tineri că leadership înseamnă, așa cum spune John Maxwell, influență – ajută-i pe cei din jurul tău să se dezvolte și ei.

Nevoia de conștientizare și educație pe aceste teme în România este mare – dar nu numai în România, ci în orice țară. Pentru că vorbim de motivație (cum să îi inspiri pe alții să dea tot ce e mai bun în ei) și de auto-motivație (știi ce te motivează cu adevărat? Știi cum să te ajuți să rămâi pozitiv și în momente dificile? etc.), lucruri extrem de importante pentru orice om care își dorește o viață împlinită, cu sens, fericită.

Vizavi de leadership, tematica este relativ nouă pentru România, pentru că, până acum câţiva ani, se vorbea doar de management (deci de partea de execuție, control, raportare etc.)

Leadership-ul vine și ne explică faptul că mai e vorba de ceva, indiferent de funcția pe care o ai (Robin Sharma – “Leader fără funcție”/ Daniel Goleman – “Inteligența emoțională”): să îți crești nivelul de influență, să te dezvolți constant, să îți dezvolți o echipă de calitate. Să te conectezi cu cei din jur, să delegi responsabilități, să îți prioritizezi activitățile, să renunți atunci când trebuie și, neapărat, să formezi alți lideri.

Ești certificat John Maxwell USA și membru fondator John Maxwell Team din 2012. Care sunt avantajele apartenenței la o comunitate globală de dezvoltare prin învățare? Ce aduci cursanților tăi din această experiență?

Am avut norocul ca în 2012, anul lansării programului de certificare John Maxwell în România, să fi avut citite patru cărți ale lui Maxwell. Deci eram conștient de faptul că voi primi informație de calitate.

În al doilea rând, îmi plăcea de mai mulți ani să vorbesc în public, cu diverse ocazii (către medici și farmaciști când lucram în corporații farmaceutice, apoi către mediul de business pentru a le prezenta beneficiile soluțiilor software dezvoltate de colegii de la firma de IT etc.) și mi-am dat seama că de la JMT pot să aflu cum să devin un speaker profesionist.

Și, în al treilea rând, m-au convins să intru în prima grupă din România certificată JMT, doi oameni minunați, care au și adus acest sistem în România: Sorin Popa şi Mirela Popa.

Avantajele apartenenței la această comunitate globală sunt multiple: informație de calitate non-stop, conferințe și re-certificări periodice, oameni deosebiți, cu aceeași viziune, în principiu, ca a ta etc.

Cursanților mei le spun că pot învăța din experiența de zeci de ani a unor oameni ca John Maxwell, recunoscuți internațional pentru calitatea informațiilor – peste care eu vin cu experiențele mele personale din business, cu eșecuri și succese, cu lecțiile învățate din toate aceste situații.

Fiecare training este unic, fiecare sesiune aduce în sală problematici noi, în contextul unei lumi în transformare accelerată. Cum inovezi în programele tale? Cum păstrezi relevanța vie, având în vedere schimbările mediului socio-economic local şi global?

Prin muncă, imaginaţie, citit cărţi non stop, atenţie la provenienţa grupului (vârstă, pregătire profesională, aşteptări etc.), exemple relevante în funcţie de tematica întâlnirii, interacţiune cu grupul respectiv pentru a-l valoriza şi implica în actul creativ al unui training/seminar/workshop.

Nu este simplu – dar unde e pasiune, totul se rezolvă:)

 

Care a fost cea mai profundă experienţa de învăţare pentru tine? O experienţă ce ţi-a schimbat paradigmele în profunzime?

În 2011, mama mea a stat internată timp de şase luni la Spitalul Fundeni (cu mine şi fratele meu, cu rândul, câte o săptămână fiecare), cu diagnosticul de leucemie acută mieloblastică.

Acum este acasă, la Craiova, vindecată!! Meritul medicilor, al unor medicamente naturiste şi – al spiritului ei: credinţă, dragoste, bunătate, generozitate, încredere…

Am înţeles atunci ce înseamnă cu adevărat familia, sănătatea, leadershipul autentic, motivaţia… viaţa şi conceptul de fericire.

Toate aceste lucruri, le aduc în diverse speech-uri, cu concluziile de rigoare: fii optimist, bun, muncitor, respectuos, crede în ceva mai presus decât tine, ajută-i pe ceilalţi dezinteresat… fii OM.

Cum simţi dacă prin programele Cristian Nicolae Inspiration reuşeşti să produci transformare profundă în rândul participanţilor? Ne poţi povesti câteva exemple?

Feedback-ul de la client spune totul: de exemplu Alison Hayes UK/client 2019/training de motivaţie & leadership:

“Cristian, ai fost de top!”

Raluca Niculae – Group HR Manager UK, VN, LTK, MD şi RO

“La Cristian Nicolae mi-a plăcut felul de a spune “Crede în tine şi în planul tău şi se va întâmpla” şi “Dă ca să primeşti”. Un training foarte reuşit!”

Nicoleta Stoean- Business Process Manager

“Mi-a plăcut de Cristian, a deschis noi perspective pentru mine şi cu siguranţă mă voi inspira din literatura recomandată de el.”

Alina Rugina- Head of Pattern Cutting

“Cristian a reuşit să ducă trainingul la un alt nivel!”

 

Simţim şi citim peste tot despre criza acută de resursă umană în România. Ce ar trebui să facă un leader de organizaţie pentru a maximiza potenţialul echipei sale?

Este criză de resursă umană… de calitate! La nivel basic, middle şi din păcate, şi de top. Unora le lipseşte pregătirea profesională specifică, altora, mult mai grav, etica şi moralitatea. Aici cred că este problema cea mai importantă.

Un lider adevărat, din punctul meu de vedere, va trebui să identifice în special două lucruri: oamenii din echipa lui sunt corecţi, etici şi morali? Apoi, vor să se dezvolte, profesional şi personal? Dacă răspunsul la cele două întrebări este “da”, acel om va deveni un om de bază. Dacă el va pleca totuşi la un moment dat, în 90% dintre cazuri este vina managerului direct, care nu este lider, deci are lacune în ceea ce priveşte nivelul personal de leadership, gradul de inteligență emoţională etc.

De curând te-ai “întâlnit” cu Qriser. Ce înseamnă Qriser pentru Cristian Nicolae? Cum putem potenţa valoarea comunităţii pasionate de dezvoltare prin învăţare pentru a democratiza life-long learning-ul în România?

Qriser reprezintă pentru o mine o iniţiativă foarte plăcută: nişte oameni entuziaşti care au dezvoltat o platformă, unde furnizori de servicii de training & learning sunt foarte uşor accesibili celor dornici să se dezvolte, să compare diverse programe, să îşi aleagă soluţia şi furnizorul cu care rezonează.

Felicitări Qriser!

Cum puteţi potenţa ideea? De exemplu, organizând “Ziua Qriser” unde invitaţi toţi partenerii şi clienţii potenţiali, să stea față în faţă, să se cunoască, să discute, să plănuiască împreună cu voi noi lucruri…

În final, un gând de “luat acasă” de către cititorii noştri.

Fii etic, moral, cinstit.

Fii optimist.

Învaţă continuu.

Dă ceva de la tine către alţii, dezinteresat.

Pasiune şi eficiență înseamnă să dai 110% în tot ceea ce faci şi crezi.

 

 

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

Programele din platforma Qriser organizate de Cristian Nicolae

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

 

Lasă un comentariu