Cum ne adaptăm la WFH (Work From Home)?

Cum ne adaptăm la WFH (Work From Home)?         Reading time: 2 min.

 

În plină criză globală declanșată de Coronavirus, tot mai multe companii activează măsuri excepționale sau se confruntă cu situații neprevăzute. De la interzicerea deplasărilor internaționale, la reducerea conferințelor interne, la actualizarea și activarea BCP-urilor (BCP = Business Continuity Plans), toate aceste măsuri sunt menite să prevină răspândirea virusului, dar, în același timp, apare pe bună dreptate îngrijorarea privind rezultatele de business pentru perioada viitoare.

Știm că în acest moment circa 13000 de oameni sunt autoizolați la domiciliu în România, știm că numărul de izolări va crește pe o perioadă de cel puțin 2 luni (se estimează că vârful epidemiei va fi atins la finalul lui Aprilie) și mai știm că în China, creșterea numărului de oameni în “work from home” a atins un record istoric și asta a dus la creșterea productivității.

Pentru orice companie din România avem:

  • Scenariul minim pentru perioada următoare este că o parte a angajaților nu vor veni la sediul companiei/ vor lucra de acasă.
  • Scenariul maxim – că birourile se vor închide și că toți angajații vor lucra de acasă (scenariu posibil în multe companii în care tipul de muncă prestată nu necesită prezență fizică la serviciu, dar și un scenariu obligatoriu în cazul activării carantinei).

 

Cum ne adaptăm la WFH (Work From Home)?

 

Așadar, în acest context galopant, ce facem?

Cum susținem oamenii atât pentru a nu se îmbolnăvi, cât și pentru a asigura măcar nivelul de productivitate pre-COVID 19, dacă nu mai mare? Cum minimizăm pierderile de business?

Nu putem influența contextul general, dar, cu siguranță este misiunea noastră, a comunității Qriser, să ajutăm oamenii să se adapteze cât mai rapid la noul context – în acest caz, să sprijinim oamenii să fie cât mai productivi când lucrează la distanță, în siguranță.

Cu acest gând, ne-am propus să aducem în perioada următoare o serie de articole și programe care să ajute business-urile să își pregătească angajații cât mai prompt pentru WFH (lucrul de acasă). Iată care sunt câteva dintre temele la care lucrăm și pe care le vom aduce în zilele următoare:

  • Productivitate personală în Work From Home – pentru orice angajat

  • Abilități de prezentare / comunicare pentru WFH – pentru orice angajat care comunică/ prezintă la distanță

  • Motivarea echipei în WFH – pentru manageri de oameni și manageri de proiect

  • Meeting-uri eficace la distanță – pentru orice angajat care participă sau inițiază ședințe cu colegii

 

Dacă te preocupă aceste teme și vrei să primești materialele, lasă-ne un mesaj aici.

Dacă te interesează și alte teme pentru a ajuta oamenii să se adapteze cât mai ușor noului context, puteți să ne scrieți aici sau in casuta de chat și promitem să fim cât mai prompți.

Sănătate multă tuturor și pe curând, cu bine!

Echipa Qriser.

 

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu