Articol de citit în doi: învățarea în relația de cuplu.

Articol de citit în doi: învățarea în relația de cuplu. Reading Time: 2 min.

Iubire. Sentimentul foarte popular și care stă pe buzele tuturor mai ales în această lună, ne unește prin efectul pe care îl creează în corpul nostru de mii de ani, mai ales asupra creierului. Exact! Fluturii din stomac sunt explicați științific: iubirea aprinde neurotransmițătorul dopamină și crește nivelul de cortizol, hormonul stresului din corp. 

 

Dar, așa cum știm cu toții: pentru ca relația de cuplu să fie una matură și sănătoasă este nevoie de mai mult decât un efect instantaneu al senzației de iubire, acesta fiind o temelie bună, însă nu o garanție pentru o relație pe termen lung. Cum se poate întări relația de cuplu? Ce metode sau activități pot fortifica relația voastră? La aceste întrebări se va răspunde în acest articol, însă la partea punerii în practică va trebui să lucrați împreună plecând de la ideile de mai jos ;).

 

 

Studiile arată că învățarea unor noi noțiuni sau activități, deprinderea unor noi skilluri împreună cu partenerul nostru poate consolida conexiunea și relația de cuplu. Aflăm de la doctorul psihiatru Hilsa Bates și cum funcționează exact:

„Învățarea unor noi lucruri împreună fortifică relația pentru că în acele momente ne arătăm vulnerabilitățile unul celuilalt. Când învățăm ceva nou, niciunul din relație nu este expert și se întâmplă să greșim, să eșuăm. În acele momente vulnerabile când se eșuează, partenerul poate veni cu sprijin. Împreună pot lucra pentru a găsi o soluție și lucratul împreună ajută la consolidarea conexiunii între cei doi”

 

Vreți să puneți aceste teorii în practică și în relația voastră? 

Începeți cu pași mici, dar tangibili. Poate nu e chiar momentul pentru o sesiune de Bungee Jumping sau kaiak extrem, dar sigur se găsesc oportunități memorabile de împărtășit. Iată aici o serie de cursuri Qriser la care puteți să participați împreună:

Și multe altele pe care le puteți găsi aici.

Țineți cont că ar trebui să fie ceva nou pentru amândoi 😉

Încercați să învățați ceva nou lunar, fixând în calendar vă va ajuta să vă mobilizați și, mai ales, să vă țineți de angajamentul activităților împreună.

După fiecare sesiune este foarte util să aveți un moment de „debriefing”. Sigur el poate avea loc și la ieșirea la cină din seara respectivă, esențial este să fie luat în vedere. De ce? Unele din cele mai frumoase amintiri se formează după activitatea de învățare când vă conectați și vă dezvăluiți emoțiile, trăirile, gândurile avute în momentele respective.

 

Gata pentru un training în doi?

Dacă răspunsul este afirmativ am pregătit o reducere de 10% la cumpărările făcute în cuplu pentru Valentine’s Day!

 

Surse:

When love and science duble date

The power of learning new things together

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu