Adevărul – Ideile extrase din primul eveniment al seriei Learning Bites

Adevărul.ro a publicat cele 14 idei pentru a crea o cultură de Learning în echipa ta, extrase din primul eveniment al seriei Learning Bites lansată de Qriser în parteneriat cu Mindspace

 

How To create a learning culture

 

Adevărul: Iată 14 idei discutate în evenimentul How to Create a Learning Culture şi pe care le poţi prelua în echipa ta pentru a crea o cultură de learning:

 1. Recompensează în organizaţia ta oamenii care învaţă

  Ajută-i să fie vizibili şi astfel tot mai mulţi oameni îşi vor dori să fie apreciaţi pentru că învaţă (Alexandru Molea – Bemore)

 2. Fă ca accesul la învăţare să fie de tip Pull în loc de Push

  În loc de a le spune oamenilor că trebuie să participe la un training, invită-I să se înscrie, să propună teme pe care le doresc pentru a se dezvolta. Astfel, vor privi învăţarea ca pe un beneficiu şi nu ca muncă extra. (Alexandru Molea – Bemore)

 3. Încurajează coaching-ul.

  Fie prin coachi externi, fie pregătind managerii să fie buni coachi, oferă-le angajaţilor mediul ghidat în care să îşi poată exprima temerile sau dorinţele pentru ca acestea să se transforme în acţiuni constructive. (Alexandru Molea – Bemore)

 4. Atenţie la sabotorii subtili ai învăţarii!

  Frica oamenilor de a fi văzuţi vulnerabili, de exemplu, este unul dintre cei mai importanţi sabotori ai deschiderii pentru învăţare: “Decât să vadă şeful că nu ştiu/ nu sunt bun, mai bine mă feresc de acest training/ această expunere”. (Mircea Stanciu – VisionPower).

 5. Learn = Succes la fel cum şi Win= Succes.

  Fără să ne dăm seama, You win or you lose a devenit You win or you learn. Un fel de You lose = You learn. De fapt, benefic este You Learn & You Win, căci nu poţi fi învingător pe termen lung decât dacă înveţi. (Mircea Stanciu – VisionPower)

 6. Învăţarea este o misiune comună a întregii echipe,

  nu este doar un calendar de training coordonat de HR. Implicarea managerilor, a fiecărui angajat în parte cu facilitarea HR-ului, susţinerea leader-ului şi cu atragerea de parteneri externi potriviţi sunt o reţetă care îi atrage pe oameni să fie proactivi în dezvoltarea lor. (Alina Butnaru – Deutsche Bank Global Technology Center)

 7. Când oamenii simt plăcerea învăţarii, nu doar că se implică în dezvoltarea lor, dar încep să ofere învăţare şi altora. 

  (Alina Butnaru – Deutsche Bank Global Technology Center).

 8. Un leader care învaţă continuu va inspira organizaţia să înveţe continuu.

  Leader-ul trebuie să inspire, să aibă capacitatea de introspecţie şi să caute continuu autoperfecţionarea. (Cristian Nicolae – Cristian Nicolae Inspiration)

 

Află restul ideilor citind articolul integral Adevărul, aici.

 

 

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

Alte articole Qriser în apariții media.

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu