4 tipologii de participanți la un training. Tu știi ce fel de trainee ești?

La fiecare program de learning desfășurat în grup putem observa diferite personalități, comportamente ale participanților. Chiar dacă parcurgem cu toții același exercițiu, se remarcă unii colegi orientați strict pe coordonare, ori alții pe „regulile jocului”. Iată că am clasificat aici, împreună cu Anca Gheorghiu, Managing Partner, Business Coach & Trainer Markant Consult, 4 tipologii de participanți la un training. Tu știi care tip de trainee ești? Dar colegul tău?

 

4 tipologii de participanți

 

„Leadershipul de ieri a fost despre mușchi, leadershipul de azi este despre minte, iar cel de mâine vă avea în centru inima. Felul în care fiecare dintre noi vedem dezvoltarea, învățarea și relaționarea cu ceilalți în viața de zi cu zi, în organizații și în cadrul programelor de învățare, nu au aceleași coordonate.”

Prima tipologie de participanți:

Puternicul

Participantul căruia îi place să dețină Puterea, care nu vrea să lase din mână hățurile controlului, face slalom printre colegi, văzând numai linia de finish dar nu și oamenii care uneori îl atenționează că schiază pe pârtia greșită. Activitățile de echipă propuse în programele de învățare sunt percepute ca încă o oportunitate de a le arăta colegilor cât de bun coordonator este. Poartă un dialog al surzilor, fără a auzi decât vocea sa. Are marele talent de a-i face pe cei care au și așa comportament pasiv, să-și ia concediu de la orice responsabilitate, angajament și generare de idei noi și creative. Pentru că deja el știe unica soluție câștigătoare, face el strategia la care, fără democrația de a o chestiona, ceilalți participanți au voie s-o implementeze la nivel de detaliu.

A doua categorie de participanți:

Opoziționalul

Opoziționalul face orice să returneze orice argument și perspectivă care nu se potrivește cu tabloul sau/și care nu-l pune în cea mai bună lumină. Doar că aceste retururi tăiate ar avea sens mai degrabă pe un teren de tenis dacă iți dorești să câștigi meciul și mai puțin atunci când obiectivul este să înveți cum să faci lucrurile mai ușor, eficient sau…să ai rezultate mai degrabă decât să ai dreptate.
Păcat de talentul și inteligența irosită, numai bune de a avea o cauză mai bună. Exact așa cum Kyrgios chiar ar putea să câștige câteva Grand Slam-uri dacă scopul său nu ar fi să se certe cu arbitrii 🙂

Al treilea tip de trainee:

Orientat pe rezultate

Genul de persoană care știe că dezvoltarea propriei persoane, a mentalității cu care se uită înspre provocări și oportunități este temelia spre rezultatele pe care și le dorește. Fiecare dintre noi avem un platou asortat de idei, temeri și opinii. Doar că tipologia participantului orientat pe rezultate este deschisă să primească feedback referitor la ideile sale, să integreze sugestiile celorlalți în comportamentul și acțiunile sale. Știe că în multe situații 1+1=3 și comunică împreună cu ceilalți printr-un limbaj uneori secret altora, al eficacității, al rezultatelor și al satisfacției pe care și-o dorește din orice relație.

Ultima tipologie de participanți:

Convenționalul

Participantul din tipologia Convenționalul are reguli și așteaptă să-i fie date proceduri după care să lucreze. E îndrăgostit de concepte care au pași de implementare. Va fi foarte responsabil în legătură cu ceea ce este de făcut și întotdeauna la timp înapoi în sală. Dacă vrei să-l enervezi, îl poți pune într-o echipă cu oameni creativi, a căror idei sunt văzute mult mai puțin importante decât regulile sale. Îi vezi mai tot timpul că se cam ascund, nedorindu-și să fie vizibili și luând decizii cu destulă dificultate.

 

Mai multe despre Anca Gheorghiu:

Business Coach & Trainer Markant Consult, Anca deține o experiență vastă în domeniul de training și coaching. Abordările Markant Consult din workshopuri sunt specifice și orientate spre înțelegerea participanților:

 

„În workshopuri, tot timpul vorbim din experiențele noastre. Oamenii simt și apreciază asta. Situațiile mai puțin roz trăite le punem la capitolul “lecții învățate” și sunt printre cele mai valoroase pentru participanți. Sunt “ learning lessons” mai valoroase aceste “aproape succesuri” decât situațiile idealizate din manual. Transmitem ca e permisă greșeala și valorizată acțiunea, atitudinea  și că e ceva valoros de integrat din acele experiențe.”

„Câți cursanți am avut de-a lungul anilor? Fiecare dintre noi avem probabil mii de oameni cu care am interacționat. Nu-mi place sa ma uit la oameni ca la cifre, ci mai degrabă la consistența experiențelor pe care o avem cu ei. La ce semințe de evoluție am sădit în ei ca urmare a intersecțiilor noastre, la rezultatele lor peste timp, la responsabilitățile lor, relațiile profesionale, semnificația muncii lor”

Citește mai multe despre Anca Gheorghiu în articolul „Despre Tango și dezvoltare cu Anca Gheorghiu”.

 

Ai aflat în care din cele 4 tipologii de participanți te încadrezi? Dar colegii de echipă? Cum poți să iți maximizezi experiențele de învățare? Dacă ai mai întâlnit și o altă categorie de participanți, scrie-ne în comentarii!:D

Ești trainer? Fii pregătit să îți adaptezi metoda fiecărui stil; acordă roluri potrivite fiecărui stil, prin moderare creativă și soluții personalizate.

Descoperă mai multe despre partenerul furnizor Markant Consult.

 

 

Ți-a plăcut și vrei să citești și alte povești despre învățare? Aici te poți înregistra la newsletterul Qriser!

Urmărește-ne pe conturile de Facebook și Linked in pentru a fi mereu la curent cu noutățile comunității Qriser!

 

Comunitatea Qriser îți aduce cele mai bune programe de învățare continuă.

Când ai nevoie. Unde ai nevoie.

Lasă un comentariu